Psychologiepraktijk Ay

 
Tarieven en vergoedingen

Gecontracteerde zorg

Voor 2024 heeft de praktijk contracten afgesloten met de onderstaande zorgverzekeraars. De kosten van de behandeling worden vanuit de basisverzekering vergoed door de zorgverzekeraar. Als u in aanmerking wil komen voor vergoeding dan is een verwijsbrief van uw huisarts noodzakelijk. Daarin dient een DSM-V diagnose die door de Zorginstituut Nederland (ZIN) in het verzekerde pakket opgenomen te zijn. Tijdens de intake zal uw diagnoseclassificatie, in overleg met u, worden vastgesteld. 

  • Zilveren Kruis: Zilveren Kruis verzekeringen, Interpolis, FBTO, De Friesland
  • A.S.R.: A.S.R. Ziektekostenverzekeringen, A.S.R. ik kies zelf en Ditzo
  • Menzis Zorgverzekeraar N.V.
  • OWM Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid UA
  • DSW: DSW zorgverzekeraar, InTwente zorgverzekeraar, Stad Holland

De behandeling wordt maandelijks volledig in natura (rechtstreeks door de zorgverzekeraar aan de behandelaar) vergoed. U betaalt alleen uw eigen risico.

 


Ongecontracteerde zorg


In dit geval betaalt u zelf eerst de maandelijkse rekening. Afhankelijk van uw polis krijgt u via natura-polis of restitutiepolis 50%-100% vergoed van uw verzekeraar. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar. Voor ongecontracteerde zorg geldt in 2022 het maximale NZa tarief.

Zorgprestatiemodel:

Vanaf 2022 is er een nieuwe bekostiging (zorgprestatiemodel) voor GGZ.  De behandeling bestaat uit verschillende onderdelen. In het zorgprestatiemodel heet dit zorgprestaties. De behandeling wordt maandelijks afgerekend door middel van zorgprestaties. De tarieven worden ieder jaar bepaald door de Nationale Zorgautoriteit (NZa). De declaraties bij de verzekering worden maandelijks ingediend en het eigen risico wordt per kalenderjaar aangesproken. Voor meer informatie: www.zorprestatiemodel.nl 


De maximale tarieven van de NZa voor 2024 zijn:
     

Minuten

Diagnostiek

Behandeling

45 minuten

€ 159,70

€ 135,89

60 minuten

€ 183,44

€ 161,46


Daarnaast geldt er een aanvullend tarief voor intercollegiaal overleg: 
kort € 25,05 en lang € 76,35.

 

Mocht er geen sprake zijn van een diagnose die valt onder de door het ZIN vastgestelde verzekerde zorg (onverzekerde prestatie, OZP), dan is het tarief 120,- per sessie van 45 minuten. U krijgt dan per mail of op papier een factuur mee. Hiervoor heeft u geen verwijsbrief nodig.

No-Show beleid: U kunt uw afspraak tot 24 uur van te voren afzeggen. Als u zonder bericht niet verschijnt op uw afspraak dan wordt er €75,- in rekening gebracht. Dit bedrag moet u zelf betalen.